The Storage Professionals
Taal:
Nederlands
Nederlands Deutsch

Ronald Buffing

Sinds 1999 ben ik werkzaam in de ICT, initieel als consultant op het gebied van Microsoft en Citrix oplossingen.
 
Bij het uitkomen van VMware 2.5 werd het grote potentieel van virtualisatie oplossingen duidelijk en ik besloot me hierin verder te specialiseren. Uit verschillende virtualisatie trajecten bleek telkens dat een juiste storage infrastructuur essentieel is voor een succesvolle implementatie. Daarnaast merkte ik dat er slechts geringe kennis aanwezig was van complexe storage oplossingen.

Door in de rol van VMware consultant met verschillende leveranciers samen te werken aan de inrichting van uiteenlopende storageomgevingen omsloten door diverse protocollen zoals NFS, FCP, iSCSI en CIFS, raakte ik steeds meer gefascineerd door de ontwikkelingen in de jonge storagesector. Vervolgens ben ik als storageconsultant gestart bij een reseller van EMC, NetApp, IBM en HDS storageoplossingen. In deze rol werkte ik met storage oplossingen als IBM SAN volume controller, NetApp Metrocluster, EMC Symmetrix. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in backup en disaster recovery oplossingen op basis van VMware Site Recovery Manager, EMC Replication Manager, Tivoli Storage Manager en CommVault.

Later heb ik deze kennis als freelancer gebruikt voor het lanceren van de dienst Disaster Recovery as a Service, verschillende storage supportcontracten en uitdagende migratie- en implementatieopdrachten in Enterprise omgevingen.