The Storage Professionals
Taal:
Nederlands
Nederlands Deutsch

DellEMC World 2017 Las Vegas

Portfolio compleet, wat is de visie en wat is er nieuw?Al jaren vindt begin mei in Las Vegas één van de grootste IT technologie events in de wereld plaats. DellEMC verzorgt dan hun eigen technologie event waar klanten en partners vanuit de hele wereld bijeenkomen om kennis op te doen van de visie, nieuwe IT concepten, producten en diensten van DellEMC en hun partners. Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om kennis tot je te nemen. Zo zijn er:
  • Keynote sessies (visie en richting);
  • Breakout sessies (productpresentaties);
  • VLAB’s (virtuele lab omgeving om de nieuwste producten te leren kennen);
  • Solutions Expo (beursstands van diverse leveranciers);
  • Voldoende mogelijkheden om te netwerken met collega’s, partners en DellEMC medewerkers.
’s Avonds is er vaak een avondprogramma geregeld waarbij je elkaar beter leert kennen en op een informele wijze dichter tot elkaar kunt komen. Vanuit Nederland waren er ook dit jaar weer zo’n 80 medewerkers van EMC, klanten, partners en distributeurs aanwezig. Ook dit jaar waren wij vanuit The Storage Professionals weer vertegenwoordigd en hebben we zoveel mogelijk nieuwe informatie opgedaan om onze klanten een update te kunnen geven.

Dell en EMC, de aankondigingen

Voor het eerst sinds de aankondiging in oktober 2015 dat Dell EMC ging overnemen, heet het event formeel DellEMC World. Eén gezamenlijke visie, een compleet portfolio en gezamenlijke ontwikkeling van producten, service en support belevenis. Wij waren dit jaar dan ook meer dan geïnteresseerd in de visie en productaankondigingen. Een kleine greep uit de datacenter aankondigingen die tijdens DellEMC World zijn gedaan tijdens de drie keynotes.

Nieuw

Verbeterd

Onderstaande producten zijn vooral sneller, compacter en beter geworden door inzet van nieuwe hardware zoals SSD en nieuwe functionaliteiten.

Ontwikkeling

Wellicht vond ik persoonlijk het geïntegreerde support platform (het reeds bestaande MyService360) de belangrijkste stap naar een integraal productenportfolio.

Niet alleen de grafische interfaces van alle DellEMC producten lijken meer op elkaar en werken beter samen. Ook de support platformen worden meer en meer geïntegreerd. Zo wordt het mogelijk om alle support calls van Dell Technologies vanuit één dashboard te bekijken. Denk hierbij aan inzicht in alle Dell, EMC, VMware producten en support cases. Eén uniforme manier van werken. Zo wordt DellEMC naast een “One Stop Shop” ook een integrale belevenis en dat is winst voor u als klant.

De verwachting is dat de komende jaren diverse producten meer en beter met elkaar gaan samenwerken. Op termijn zal Flash vervangen worden door nog snellere NVMe data opslag. Alle producten zullen software defined, scale out en cloud ready worden. Een trend die al zichtbaar was in de ontwikkeling bij EMC van de afgelopen jaren. De datacenter infrastructuur is daarmee klaar voor de toekomst. Dit biedt niet alleen veel voordelen voor de traditionele infrastructuur, maar ook voor cloud native (born in cloud) apps.

Volg ook onze berichten van DellEMCWorld 2017 op ons Twitteraccount: https://twitter.com/TheStoPro

Wilt u meer weten over de digitale transformatie of over DellEMC producten neem gerust contact met ons op.
                                                              
Bronnen:
DellEMC
Virtual Geek

Reageer ook!